E-coaching

Als begeleiding nodig is, maar live sessies te tijdrovend of te hoogdrempelig zijn, kan E- coaching een uitkomst zijn. Denk hierbij aan een combinatie van e-mail, telefoon-, chat-, of skype-gesprekken. Maar ook als vervolg op een regulier coachingstraject of ter ondersteuning van ontwikkelprogramma’s is E-coaching bewezen effectief en efficiënt.

Door het reflectieve proces van schrijven (e-mail) kunnen in korte tijd veranderingsprocessen tot stand komen. Thema’s die zich goed lenen voor E-coaching zijn o.a. verbetering in werk of leven, verandering van koers, behoefte aan inzichten in jezelf en relaties met anderen, overbelasting of onderbelasting of andere problemen op de werkvloer.

Voordelen van E-coaching:

  • Veilig en anoniem, regie in eigen hand
  • Geen reistijd, effectief en efficiënt
  • Snel inzetbaar en flexibel in (e-mail) frequentie
  • Schrijfproces ordent gedachten, gevoelens en geeft inzichten
  • Schrijven in je eigen tijd, je eigen tempo en eigen omgeving
  • Laagdrempelig, kostenbesparend en de 
resultaten zijn bewezen goed
  • Tijdens het traject bouw je jouw eigen persoonlijke dossier op, dat je altijd weer kunt raadplegen om ook toekomstige thema’s te benaderen

Werkwijze
De frequentie van contactmomenten bij E-coaching is veelal hoger dan bij een regulier coachingstraject. In alle gevallen wordt deze afgestemd op de specifieke behoefte. Elke e-mail die je schrijft wordt serieus en grondig gelezen en je krijgt een snelle reactie. Deze bestaat uit feedback, vragen om zaken te verduidelijken en te exploreren en of uit opdrachten. Dat leidt tot inzicht, rust en acceptatie, waardoor je, je weer op de toekomst kan richten. Alle e-mails samen, naast de overige contactmomenten vormen uiteindelijk een persoonlijk dossier, dat je altijd weer kan herlezen om ook toekomstige thema’s te benaderen.

Trajecten
In overleg worden afspraken gemaakt over de duur en intensiteit van het traject omdat dit afhankelijk is van de aard van de vraagstelling. Het betreft echter altijd een vrij compact individueel traject. Ook is het mogelijk een dag of een aantal dagen in te kopen, gespreid over een bepaalde periode. Bijvoorbeeld indien je na afsluiting van je traject af en toe nog eens van gedachten wilt wisselen. De reactie op je eerste vraag is altijd gratis. Een kennismaking kan desgewenst ook face to face zijn. Daarna bekijken we samen of je een traject wilt starten. Tijdens het traject is het altijd mogelijk deze te verlengen.