Online Coaching

Als begeleiding gewenst is, maar live sessies deels of tijdelijk geen optie zijn, kan online of e-coaching een uitkomst zijn. Denk hierbij aan een bewezen effectieve en efficiënte combinatie van e-mail, telefoon, video-call en of live contact.

“Meer dan ooit hebben leiders ruimte nodig waar ze kunnen nadenken over de eisen en verwachtingen die aan hen worden gesteld, waar zij weer in balans kunnen komen en weer kunnen afstemmen op hun persoonlijke visie en thuisbasis” – Erik de Haan en Anthony Kasogi (De Schaduwkant van Leiderschap, 2014)

Door het reflectieve proces van schrijven (e-mail) kunnen in korte tijd veranderingsprocessen tot stand komen. Thema’s die zich goed lenen voor online coaching zijn o.a. (executives en managers) ‘hoe verdraag ik deze druk?’, ‘hoe blijf ik zorgen voor verbinding?’, ‘hoe blijf ik authentiek en ook effectief en hoe blijf ik mezelf voeden?’ of (professionals) ‘hoe ga ik om met rivaliteit?’, ‘hoe ga ik om met de professionele druk en mijn leidinggevende?’ of (young potentials) ‘waar wil ik naar toe, hoe combineer ik werk en privé, hoe vind ik mijn weg in de organisatie en wat wil ik nou echt?’

Voordelen van Online of E-coaching
* Geen reistijd, effectief en efficiënt
* Snel inzetbaar en flexibel in (e-mail) frequentie
* Schrijfproces ordent gedachten, gevoelens en geeft inzichten
* De structuur van het online coachen is overzichtelijk
* De concentratie van de gecoachte op het probleem is zeer hoog
* Schrijven in eigen tijd, tempo en omgeving
* Laagdrempelig en de resultaten zijn bewezen goed

Tijdens het traject bouw je jouw eigen persoonlijke dossier op, dat je altijd weer kunt raadplegen

Werkwijze
Na een live- of telefonische- dan wel kennismaking middels video-call, stemmen we af welke combinatie van coaching en contact (live, online) het best passend is bij de aard van de vraagstelling. Elke e-mail die je schrijft wordt serieus en grondig gelezen en daarop krijg je een snelle reactie. Deze bestaat uit feedback, vragen om zaken te verduidelijken en te exploreren en of uit tests en opdrachten. Alle e-mails samen vormen uiteindelijk een persoonlijk dossier, dat je altijd weer kan herlezen om ook toekomstige thema’s te benaderen.

Meer informatie over online coaching? Neem graag contact op met Ynske Maj Bakker.