Online assessment center

De uitdagende tijd waar wij ons met z’n allen over de hele wereld in bevinden leert ons dat online werken iets toevoegt aan wat we al deden. Ook online assessment centers blijken een prima alternatief. Opdrachtgevers en deelnemers reageren positief. Tijd om de eerste ervaringen van opdrachtgevers en deelnemers te delen.

Een ‘online’ talent assessment center is niet zo heel anders dan een ‘live’ assessment center. Het grootste verschil is dat deelnemers en assessment coaches niet in één en dezelfde ruimte zijn. Het contact en de samenwerking verloopt digitaal, via online communicatieplatforms. Er worden meer en meer specifieke assessment platforms ontwikkeld gericht op het creëren van een interactieve, aansprekende virtuele ervaring.

Opdrachtgevers zijn positief na de eerste ervaringen met online assessment centers.  Deze eerste ervaringen laten zien dat de kwaliteit van onze online assessments niet onder doet voor die van assessments die live zijn uitgevoerd. De adviezen voor aanname, on-boarding en ontwikkeling blijven van toegevoegde waarde.

Deelnemers vinden het prettig om in hun eigen, vertrouwde omgeving aan een assessment center te kunnen deelnemen. Het online assessment wordt niet beleefd als een ‘minder alternatief’ en de uitkomsten worden ervaren als fair en leerzaam.

Een ander positief aspect aan online assessment centers is de flexibiliteit die ermee wordt gerealiseerd. Afstanden spelen geen rol meer. Een assessment center organiseren met een deelnemer aan de andere kant van de wereld is zo geregeld. En waar een live assessment vaker afgezegd of verplaatst wordt omdat een deelnemer (potentieel) besmet is met Covid-19, kan een online assessment meestal wel doorgaan.

Het argument dat met een online assessment center voorbij wordt gegaan aan de werking van live contact met mensen is deels van toepassing. Het is zeker waar dat een bepaalde impact, die ontstaat door in dezelfde ruimte te zijn, nu minder wordt belicht. Tegelijk kunnen we ons afvragen in hoeverre we met online assessment centers niet juist vaardigheden belichten die meer en meer een rol spelen in het toekomstige (samen)werken en leren. Een ‘veranderende wereld’ vraagt om ‘nieuwe vaardigheden’.

TIB & Partners gelooft in de kracht van talent. Talent is de bron van ontwikkeling, de basis voor excelleren en werkplezier. Talent Assessments is de krachtige oplossing voor mensen en organisaties binnen onze service Assessment op Maat.

Meer weten? info@tibpartners.nl of 085 02 50 069